Målarpoesi

Idag var jag så trött att jag inte ens orkade måla. Förrän ikväll, när jag konstigt nog piggnade till och fick tillbaka målarlusten. Målat på denna WIP ur Johanna Basfords nya bok.  Jag insåg att jag påbörjat för många WIP:ar för mitt eget bästa. Jag målar bäst när jag gör klart en bild i taget. Det känns så himla härligt när bilden är klar och man kan börja på nästa. Nu blev jag i stället stressad av mina påbörjade bilder, och inget kändes lockande. Så nu har jag bestämt att måla klart alla som jag påbörjat innan jag börjar på någon ny bild.

Men när jag var så där trött låg jag i soffan och tittade på när Chris Cheng målade. Jag tittar nästan aldrig på youtube eftersom det är själva målandet, pennan i handen, mot pappret och de framväxande färgerna som jag älskar. Därför väljer jag alltid bort youtube eftersom valet ofta står mellan målartid eller att titta i stället. 

Men jag fattar att Chris Cheng är en av världens mest kända, och duktiga, coloristor. Att titta på när hon målar är som att läsa poesi! Så vackert och musiksatt på ett meditativt sätt. Jag såg henne måla en guld-berlock och en fantastisk bakgrund med torrpastell och prismacolor.

Titta och njut! (Fast eftersom jag är en så rastlös person så måste jag erkänna att jag snabbspolade ibland… Förlåt Chris!)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s