Skam den som ger sig

Alltså, jag har inte kunnat släppa denna namnsida i Ivy and the inky butterfly. Varje gång jag öppnat boken har jag stört mig på bilden (längre ner ser ni hur den såg ut). 

Länge hade jag ändå tänkt bilden vara, eftersom pappret redan är så nött och jag redan gjort om bilden en massa gånger, och den bara blev sämre och sämre. 

Men idag tog jag fram min minsta gula posca till en helt annan bild i boken, och då fick jag idén att måla gula prickar på alla guld-djur, i stället för de rosa. Och så gjorde jag det och blev riktigt nöjd. Sedan bestämde jag mig för att måla svarta linjer runt fjärilarna i stället för rosa. Och gillade även det bättre, eftersom det syntes bättre mot bakgrunden. Sedan la jag på ännu mer av min mörkt lila torrpastell på bakgrunden. Jag använde en brytkniv och skrapade av färg från pastellblocket ner på pappret och gnuggade ut med fingrarna. 

Slutligen tog jag en rosa och en lila posca och målade prickar i olika storlekar runt fjärilarna, för att få en med spännande bakgrund, lite som frön som flyger i luften, eller stjärnanhopningar på himlen eller som stoft från fjärilarna eller något. Blev mycket mer nöjd med bilden nu! Så förhoppningsvis är den nu klar 😄 Det är alltså bilden längst upp på sidan. 

Sedan så har jag hittat en rolig podd som jag lyssnar på när jag målar. Den kan ni lyssna på när ni lyssnat klart på alla avsnitt av Målarbokspodden 😉 Jag skrattade högt för mig själv flera gånger idag när jag lyssnade! Så roliga de är, Anders och Måns!

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/887058?programid=5073

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s