Sur-ugglan

Nu har jag äntligen fått veta varför ugglan är så sur! Han är sur för att Vivi hittade benet, som ugglan gömt för räven! Det berättade min målarvän Matilda, som läst boken Vivi söker en vän, som målarboken grundas på. 

Jag målar med akvarellpennor, som jag inte är särskilt bra på, men jag tänker att jag borde lära mig tekniken till slut! En sak som jag märkte var i alla fall att det blev mycket lättare att få slätare bakgrund om jag tog färg från pennan med en vattenpensel, och sedan målade med den i boken. När jag målade med pennan direkt i boken, blev det mycket flammigare, eftersom färgen torkade fast i pappret nästan direkt jag blötte den med penseln. 

Sedan så beror det rosa i och runt de gula lykt-skenen på ett misstag. Jag målade lyktorna med en mörkt rödlila glitter-gelpenna och när jag sedan skulle lösa upp den gula färgen med vattenpenseln, nuddade den glitterfärgen, som spred sig direkt in i det gula. Så nu försöker jag få det att se ut som om det var meningen 😆

Här syns den mer flammiga bakgrunden, som jag sedan målat över med några lager akvarellpenna. Jag tycker ändå det blev skillnad!

Annonser

2 reaktioner till “Sur-ugglan”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s